Neutralisering

Neutralisation​
– Hvornår lader man sin kat neutralisere?

En neutralisering kan forhindre utallige uønskede killinger i at komme til verden. En hunkat kommer i brunst ca. hver 2-3 uge året rundt, og derfor kan der komme mange uønskede killinger til. Hvis en kat færdes udenfor, vil den højst sandsynlig enten blive drægtig eller gøre en hunkat drægtig, hvis ikke den er neutraliseret.

Man har tidligere generelt anbefalet, at både han- og hunkatte skulle være kønsmodne før indgrebet blev foretaget, hvilket vil sige kastration (hankatte) eller sterilisation (hunkatte) ved 6-7 måneders alderen. Tidspunktet for kattes kønsmodning afhænger dog mere af, hvornår de er født det foregående år, end af hvor gamle de rent faktiske er. De lysere tider, der starter i januar-februar, har betydning herfor. Racekatte kønsmodnes generelt senere end almindelige huskatte.

​Kastration af hankat

​Kastration af hankatte er en neutraliseringsform, hvor dyrlægen ved en operation fjerner hankattens testikler.

En stor del af en ukastreret hankats adfærd er særdeles uhensigtsmæssig, hvis han skal leve som familiekat. En intakt hankat markerer sit territorium med urinstrint, og hankattens urin er meget mere ildelugtende end en kastreret kats. Derudover strejfer en hankat omkring for at finde hunkatte i løbetid og parre. Man undgår hormonernes påvirkning samt adfærd relateret hertil  ved netop at lade sin hankat neutralisere.

Læs mere her​

​Sterilisation af hunkat

​Sterilisering af din kat er en neutraliseringsform, hvor dyrlægen ved en operation fjerner hunkattens livmoder og æggestokke. Når din kat er blevet neutraliseret, kommer den ikke i løbetid, og den kan ikke mere få killinger.

En sterilisation forhindrer samtidig sygdomme i livmoder og æggestokke, som f.eks. livmoderbetændelse. Når dyrlægen udfører en sterilisation på din kat, nedsættes også risikoen for sygdommene katte-AIDS og katteleukæmi, som kan overføres ved bid og seksuel kontakt

Læs mere her

​Er du i tvivl om det er tid til at din kat skal neutraliseres er du altid velkommen til at kontakte os.

(+45) 97 42 17 99
post@hhd.dk