Vaccination af kanin

Vaccination kanin

 

Vi anbefaler​ årlig vaccination af din kanin mod kaninpest (myxomatose) og RHD/VHD (Rabbit Haemorrhagic Disease).

Ligeledes anbefaler vi vaccination mod VHD2 hver 9. måned.

​Myxomatose/kaninpest

Det er en virus sygdom der smitter fra kanin til kanin via myg og lopper. Sygdommen giver øjenbetændelse, hævelser i hovedet og omkring kønsdele samt feber og nedsat eller mangel på appetit. Efterfølgende kommer sekundære infektioner med dødelig udgang i løbet af få uger.

Sygdommen kan ikke behandles men forebygges ved årlig vaccination allerede fra kaninen er 5 uger gammel.

​R​HD/VHD (Rabbit Haemorrhagic Disease)

Det er en virus sygdom der smitter ved kontakt mellem kaniner, eller indirekte via f.eks. tøj/ting der har været i kontakt med smittede dyr. Desuden kan myg og lopper videreføre smitte.

Sygdommen kan udvikle sig hurtigt og kan føre til død i løbet af få dage, eller udvikle sig langsommere hvor der ses symptomer som feber, appetitløshed, blødninger, kramper m.m.

Sygdommen kan ikke behandles, men kan forebygges med årlig vaccination, allerede fra kaninen er 5 uger gammel.​

RHD2/VHD2​

Det er ligeledes en virus sygdom der smitter ved kontakt mellem kaniner eller inddirekte via f. eks. tøj/ting der har været i kontakt med smittede dyr. Desuden kan myg og lopper også her videre føre smitte.

Sygdommen opstår akut og ofte dør kaninen af blødninger uden ejer har observeret at kaninen er syg. Der findes ingen behandling for sygdommen og dødeligheden er høj. Sygdommen kan forebygges med vaccination hver 9. måned, når kaninen er over 30 dage. Efter vaccination kan der opstå en temperaturstigning, denne ophører igen spontant efter nogle dage uden behandling.

​Ilder/Fritte

Ildere kan vaccineres mod hundesyge (hvalpesyge)​.

Ønsker du en tid til vaccination af din kanin eller har du spørgsmål kan vi kontaktes på telefon 97 42 17 99.

(+45) 97 42 17 99
post@hhd.dk