Efter operationen

Efter operation

Opvågning efter bedøvelse

Såvel hundens/kattens alder og helbredstilstand som operationens omfang og varighed har indflydelse på, hvor længe den er påvirket af bedøvelsen. Som regel vil den være nogenlunde frisk dagen efter operationen. Det er ikke unormalt at være lidt påvirket af bedøvelsen 24-48t efter indgrebet.

​Når I kommer hjem hold hunden/katten varm og placer den i rolige omgivelser. Berolig den med dit nærvær, men undgå at andre dyr eller børn kommer til at forstyrre den. Hunden/katten kan godt virke lidt søvnig eller nedstemt den første dag. Området omkring operationssåret kan være lidt ømt de første par dage. Undlad derfor at komme for meget til det, blot tjek at såret ser fint og tørt ud. Hunden/katten bør kun fodres med en halv ration aftensmad og evt. en mindre portion senere på aftenen.

​Operationssåret

Du bør daglig se til såret. Hold øje med om såret er hævet, rødt, varm eller flyder/væsker. I så fald bedes du kontakte dyrehospitalet med det samme. Undgå at hunden/katten slikker eller bider i såret. Det er i de fleste tilfælde nødvendigt at dyret får en plastickrave eller bodystocking på her fra dyrehospitalet, så den holder sig fra såret. På den måde udgår vi at dyret slikker, bider eller i værste fald får såret til at springe op.

​Fjernelse af sting

Man fjerner normalt stingene fra operationssåret ca. 10-14 dage efter operation. Dyrlægen vil informere dig, hvis dette er tilfældet for dit dyr. Andre gange er dyret syet indvendigt, under huden, disse sting opløser sig selv og skal derfor ikke fjernes.

 

Pels

Det er meget forskelligt, hvor lang tid der går, før pelsen vokser ud igen efter operation.

​Motion

Det anbefales, at du holder dyret dyr i ro i 10-14 dage efter operationen, medmindre andet er aftalt med den pågældende dyrlæge. Det betyder derfor kun små korte ture i snor, så dit dyr kan besørge det den skal.
Der må ikke leges vild, løbe frit eller på anden vis risikere at skade operaionssåret.

Det er vigtigt dit dyr får ro, så kroppen kan bruge energien på at hele og blive rask igen.

​Fodring

​Det er vigtigt, at du fodrer med et godt kvalitetsfoder for at sikre optimal heling og sundhedstilstand. Især de første 6 uger efter operationen kræver ekstra energi​ til kroppens processer efter operation.

Man kan med fordel supplere med vådfoder fra dyrlægen, som for nogle både er ekstra lækkert, hvis dit dyr er lidt småtspisende, og er en god både at sikre ekstra vand indtag, da vådfoder indeholder mere vand.

Er du i tvivl om hvad der er bedst for dit dyr, står vi klar til at hjælpe dig i klinikken, du kan også altid ringe til os på tlf. 97 42 17 99.

(+45) 97 42 17 99
post@hhd.dk