Narkose

Narkose, indlæggelse og operation

Forud for operation skal dit dyr være fastet fra midnat, med mindre andet er aftalt. Dyret må gerne drikke vand om morgenen og bør være luftet godt af.

​Når du ankommer med din hund eller kat, bliver du modtaget af en dyrlæge eller en veterinærsygeplejerske. Vi starter med, at snakke om hvordan operationen kommer til at foregå og du kan få et prisoverslag på den samlede behandling.

Vi indlægger som regel operationspatienter om morgenen mellem 8.00 og 8.30. Vores patienter bliver normalt opereret om formiddagen og er derfor klar til at blive hentet allerede om eftermiddagen samme dag.

​Forbedøvelse

Vi starter behandlingen med at veje patienten og foretage en sundhedsundersøgelse. Hvis det er en ældre patient (over 8 år), en  syg eller en svag patient anbefaler vi, at tage en blodprøve forud for bedøvelsen, for at vurdere organfunktion på de organer der bearbejder narkosemedicinen. Hvis alt er normalt starter vi med en forbedøvelse, der får patienten til, at slappe af.

​Efter forbedøvelsen overtager vi patienten og du kan trygt tage hjem eller på arbejde.

​Er der risiko ved bedøvelse?​

Der er altid en risiko ved bedøvelser, men i forbindelse med de nye og moderne bedøvelsesmidler er risikoen meget lille. Under alle omstændigheder skal risikoen opvejes mod hvorledes hvert enkelt tilfælde ville udvikle sig, hvis hunden ikke blev bedøvet og fik den optimale behandling.

​For at mindske risikoen undersøges hunden grundigt forud for bedøvelse, især hjerte/kredsløb og lungefunktion og i nogle tilfælde med en blodprøve for at vurdere lever og nyrefunktion. Hvis du har bemærket usædvanlig symptomer hos din hund forud for en bedøvelse, eller den tidligerehar haft problemer i forbindelse med bedøvelse er det meget  vigtigt at du fortæller det til dyrlægen.

Overvægtige hunde har større risiko for forstyrrelser i lunge- og kredsløbsfunktion og dermed større risiko ved bedøvelser.

image00042

​I​ndlæggelse

Under indlæggelsen opholder dit dyr sig i et rummeligt bur med gulvvarme og varme tæpper. Vi har flere bur afdelinger, så vi kan undgå unødvendig stress. Alle dyrene overvåges under indlæggelse.

​Bedøvelse

Inden operationen skal patienten have den egentlige bedøvelse. Bedøvelsen foregår ved at vi indfører et venekateter i forbenet på patienten og via dette gives bedøvelsesmedicin ind i en blodåre. Når patienten sover kobles den på narkosegasbedøvelse, her kan vi lynhurtigt regulere narkosedybden og ilt. I den tid patienten er bedøvet overvåges iltmætning,  puls, EKG, blodtryk m.m

​Efter bedøvelsen

Efter bedøvelsen ligger patienten til opvågning. Først når reflekserne er tilbage lægges patienten ind i sit bur igen, hvor den får lov til at sunde sig nogle timer, inden den kan komme hjem. Den vil forud for hjemsendelse blive luftet, få tilbudt vand og evt. lidt mad.

​Afhentning

Når du henter dit dyr, taler du med den dyrlæge der har opereret eller den sygeplejerske som har assisteret, dit dyr, under operationen, og sammen aftaler I det videre forløb. Evt. medicin til efterbehandling får du med hjem fra os eller på recept, som du kan hente på et apotek.

Det er vigtig for os at du føler dig tryg, når du tager hjem fra klinikken sammen med dit dyr. Så sørg endelig for at stille de spørgsmål eller bekymringer i forbindelse med dit kæledyrs forløb.

Vi kan altid kontaktes på tlf. 97 42 17 99.

(+45) 97 42 17 99
post@hhd.dk