Neutralisering af kanin

Kastration/sterilisation af kanin​

 

På Holstebro Dyre​hospital tilbyder vi kastration og sterilisation af kaniner.

Kastration af hankaniner

​Kastration af hankanin kan foretages fra 4 mdrs alderen hvor testiklerne tydeligt kan erkendes i pungen.

​Hvorfor kastration?
  • Kastration af hankaniner anbefales bl.a. for at undgå territorial hormonstyret adfærd såsom urinmarkering og uønsket parringsadfærd.
  • Kaniner slås ofte mindre, hvis de er blevet kastreret, hvis aggressionen er hormonrelateret. D.v.s. at det derfor ofte er muligt at 2 kastrerede hankaniner kan gå sammen.
  • Kastration forebygger uønskede drægtighed, hvis hannen går sammen med en intakt hun. Vær dog opmærksom på at hankaninen kan have levedygtig sæd i 4-6 uger efter operation.

Sterilisation af hunkaniner ​

Sterilisation af hunkanin anbefales når hun er mellem 4-6 måneder gammel.

 

​Hvorfor sterilisation?
  • Ved kønsmodenhed bliver også hunkaniner ofte aggressive og territoriale. Sterilisation kan mindske denne adfærd.
  • Undgå falsk drægtighed, som kan øge risikoen for livmoderbetændelse
  • Sterilisation af hunkaniner forebygge kræft i underlivet og kræft i mælkekirtlerne. Underlivskræft er den hyppigste dødsårsag hos hunkaniner.

Procedure

For os er det vigtigt, at du som kaninejer føler dig tryg ved at indlevere din kanin i vores varetægt. Det er derfor vigtigt at du som ejer, også har gjort dig nogle forholdregler forud indlæggelse her på stedet.
Alle vores kaniner overvåges af autoriseret personale både før, under og efter operation.

Da kaniner ikke må faste, anbefaler vi altid, at i pakker en “madpakke” hjemmefra med alle favoritterne, lækre grønt, krydderurter, frugt, hø mv. Så vi sikre din kanin har det bedst mulige klar, når den vågner op efter operationen.

Ved indlæggelse gennemgår vi proceduren, og alle vores kaniner indlægges seperat væk fra uro og andre indlagte patienter. Burene indrettes specielt efter kaninerne, med hus, bakke, hø og vand (du må gerne informere om din kanin er vant til at drikke af skål eller flaske). Alle vores burer sprayes med speciel feromon til kaniner, som er med til at dæmpe stress, angst og øge velvære under indlæggelsen.

Efter operation kommer alle vores kaniner til overvåget opvågning, de vågner her op på varme, med hø og i rolige omgivelser. Når kaninen er frisk, tilbydes den Critical Care af en aut. veterinærsygeplejerske, for at få dem i gang med at spise, og sættes herefter ud i buret, hvor den kan hoppe rundt, spise og slappe af indtil afhentning.

​Har du spørgsmål til vores procedurer eller ønsker du at bestille en tid kan vi kontaktes på 97 42 17 99.

(+45) 97 42 17 99
post@hhd.dk