Hjertescanning

Ekkokardiografi (hjertescanning)

Vores dyrlæge Kirsten har gennemgået efteruddannelse i hjertelidelser og kan derfor tilbyde hjertescanninger.

Hjertets funktion er at pumpe blodet rundt ​​i kroppen, således at alle celler får tilført ilt og næring. En hunds hjerte består lig vores hjerte af fire hjertekamre, to forkamre og to hovedkamre.

En sund voksen hunds (stor race) hjerte slår ca. 70-100 slag i minuttet. Store og ældre hundes hjerte slår langsommere end mindre og yngre hundes, hvis hjertefrekvens kan være helt op til 200 slag i minuttet. En hund som er bange og stresset, vil også have en hurtigere hjerterytme.

Det vigtigt at få undersøgt så tidligt som muligt, hvis du har mistanke eller din hund viser tegn på hjerteproblemer. Jo tidligere problemet opdages og behandles, kan det forlænge din vens liv med flere år.

Ved tegn på hjertesygdom, bør din hund starte med end indledende undersøgelse ved dyrlægen. Vurderes det nøvendigt, vil din hund blive hjertescannet.

Hjertescanningen fortæller om hjertet arbejder, som det skal og om evt. hjertemedicin kan afhjælpe problemet.

Vi kan via en hjertescanning se om hjertemusklen har ændret tykkelse, størrelse eller blevet overbelastet. Vi kan også se om hjerteklapperne holder tæt, eller om der er opstået utætheder, så blodet løber den forkerte vej i hjertet. Vi kan derudover også måle blodets hastigheder ud af hjertet, da dette også kan være tegn på hjertelidelse.

En hjertescanning bliver også brugt til at undersøge, om der er medfødte misdannelser hos hvalpe eller screene for arvelige misdannelser, så disse ikke bringes videre i avlen.

Hjertescanning er ikke farligt og gør ikke ondt. Der kan dog forekomme ubehag, fordi dyret er nødt til at ligge stille på vores scanningsbordet i fast position under scanningen. Vi vil dog altid gøres vores til at oplevelsen bliver så behagelig og god som overhovedet mulig.

Efter hjertescanningen bliver der i samråd med dig som ejer, aftalt et behandlingsforløb, hvor vi tilgodeser dit kæledyr bedst mulig.

Vidste du at 5-10% af hunde lider af hjerteproblemer?

 

 

Kontakt os for spørgsmål, eller for råd og vejledning på tlf. 97 42 17 99.

(+45) 97 42 17 99
post@hhd.dk